Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

D66 Capelle organiseert lijsttrekkersverkiezing

D66 Capelle aan den IJssel organiseert een interne verkiezing om te bepalen wie de lijsttrekker wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Tot en met 26 mei kunnen lokale D66’ers zich aanmelden voor de lijsttrekkersverkiezing van D66 Capelle. Tussen 4 en 18 juni vindt  online de stemming onder de leden van D66 Capelle plaats. De uitslag wordt eind juni bekend gemaakt.

Zittend fractievoorzitter Pieter Holkamp heeft aan het bestuur laten weten dat hij zich niet zal aanmelden voor de lijsttrekkersverkiezing. Holkamp, die in 2014 en in 2018 de D66-lijst aanvoerde in Capelle, maakt hiermee ruimte voor een nieuwe lijsttrekker, die het goede resultaat van de Tweede Kamerverkiezingen ook mag vertalen naar lokale zetelwinst.

Pieter Holkamp zegt over zijn besluit: “Na tweemaal lijsttrekker te zijn geweest en inmiddels bijna 8 jaar als fractievoorzitter is het tijd voor vernieuwing. Lijsttrekkersverkiezingen is het meest natuurlijke moment om dat te realiseren. Zeker nu we een groep actieve leden hebben waar een uitstekende lijsttrekker zal worden gekozen.”

Het bestuur respecteert het besluit van Pieter Holkamp, en ziet er naar uit het restant van de komende raadsperiode nog met hem samen te werken. Daarnaast kijkt het bestuur uit naar de lijsttrekkersverkiezing van komende maand, waarin de leden aan zet zijn om een nieuwe lijsttrekker aan te wijzen, waarmee we vol vertrouwen de komende verkiezingen ingaan.

 

Gepubliceerd op 30-04-2021 - Laatst gewijzigd op 30-04-2021