Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 21 juni 2021

Zinho Schelkers is de nieuwe lijsttrekker D66 Capelle

 

Op vrijdag 18 juni is Zinho Schelkers officieel verkozen als lijsttrekker van D66 Capelle. In een online instemmingsprocedure gaf 95% van de stemmers aan in te stemmen met de aanwijzing van Zinho als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Schelkers had zich als enige kandidaat verkiesbaar gesteld om de Capelse D66 lijst aan te voeren bij de komende verkiezingen. Zinho is al sinds 2019 actief als raadslid. Gedurende een twee weken lange instemmingsprocedure gaf een ruime meerderheid van de Capelse D66 leden aan in te stemmen met zijn kandidatuur.

Schelkers gaf als reden voor zijn kandidatuur dat hij het ook in Capelle tijd acht voor nieuw leiderschap. ‘Het is belangrijk dat jongeren zien dat de lokale democratie ook om hen draait en dat zij er ook een wezenlijk onderdeel van zijn. Ik hoop een voorbeeld te zijn voor jongeren door te laten zien dat de gemeenteraad ook toegankelijk is voor hen. Daarnaast heeft Capelle juist nu behoefte aan verbinding tussen jong en oud. Laten we er juist nu voor zorgen dat iedereen zich thuis voelt, ongeacht zijn of haar geaardheid, geslacht of achtergrond.’

Met de nieuwe lijsttrekker gaat D66 Capelle vol vertrouwen richting de verkiezingen van volgend jaar maart. D66 Capelle heeft meer leden dan ooit en liet bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen een goed resultaat zien. De komende maanden zal de kandidatenlijst verder worden gevormd en het verkiezingsprogramma worden geschreven. D66 Capelle hoopt daarmee de grootste te worden in de Capelse gemeenteraad!