Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 9 juni 2019

Terugblik eerste jaar D66 Capelle

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is er veel gebeurd. De fractie van D66 Capelle aan den IJssel is van vier naar drie zetels gegaan, maar is optimistisch begonnen aan de nieuwe raadsperiode.
De nieuwe fractie, bestaande uit drie raadsleden en twee burgerraadsleden, is begonnen met het maken van wijkbezoeken. Zo zorgen we ervoor dat inwoners en ondernemers uit elke wijk gehoord worden en dat we de lijntjes met de Capellenaar kort houden. Ook is de fractie altijd ruim vertegenwoordigd bij congressen, Themater, borrels, WOP-vergaderingen en andere politieke en Capelse activiteiten.
Verder zal het u niet ontgaan zijn dat Josien van Cappelle na 12 jaar gemeenteraadswerk de volgende stap heeft gemaakt richting de Waterschappen. Met Zinho Schelkers als haar opvolger en Henk Tiesma als nieuw burgerraadslid blijven wij ons richten op de uitdagingen die voor ons liggen. De komende tijd wordt er besloten hoe het nieuwe Rivium eruit komt te zien, wij blijven ons inzetten voor betaalbare woningen en kwalitatief wonen in Capelle. Ook houden wij oog voor de eventuele overbelasting van de wegen in en rondom Capelle en de milieuproblemen die hiermee gepaard zullen gaan bij de komst van 5000 nieuwe woningen. Ook houden we de ontwikkeling rondom de Hoven 2 goed in de gaten, we vinden het belangrijk dat alle bewoners op een fijne plek in Capelle terecht kunnen komen voordat de gemeente overgaat tot de sloop van de woningen.
Wij blijven graag in contact met alle Capellenaren, heeft u vragen, ideeën, verzoeken of opmerkingen?  Neem dan gerust contact met ons op via Facebook of stuur een mail naar info@d66capelleaandenijssel.nl.