Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 23 december 2017

Van de lijsttrekker

Op 21 maart 2018 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Het spannende moment waarop de politieke kaarten voor de komende vier jaar opnieuw worden geschud. D66 Capelle is druk bezig met het treffen van de nodige voorbereidingen. Na de kandidaatstelling, gesprekken gevoerd te hebben met kandidaten, het opstellen van een lijstadvies, presentaties van de kandidaten aan de leden en een e-voting onder de leden van D66 Capelle, heeft de ledenvergadering op 30 november de definitieve lijst vastgesteld. Op de lijst staan zowel ervaren kandidaten als nieuwelingen. De kandidaten zijn in leeftijd divers, hebben verschillende maatschappelijke achtergronden en zijn woonachtig in verschillende wijken van Capelle. Het is een lijst waar ik als lijsttrekker trots op ben en waar ik de komende maanden graag de campagne mee in ga met als uiteindelijk doel het  verwezenlijken van het partijprogramma.

De gehele lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen:

1. Pieter Holkamp
2. Josien van Cappelle
3. Annelous van der Klauw – Cornet
4. Zinho Schelkers
5. Danique Wolffenbuttel
6. Henk Tiesma
7. Wolf van Buuren
8. Çilay Özdemir
9. Jasper Hooijkaas
10. Catherine Theissens
11. Hans van den Brule
12. Rob Roodenrijs
13. Wim van den Bremen
14. Jos Benard

 

Het programma van D66 voor de komende raadsperiode is op 19 december vastgesteld tijdens de ledenvergadering. De programmacommissie, bestaande uit Henk Tiesma, Paul Geleijnse en Wolf van Buuren heeft prima werk geleverd. Het uiteindelijke resultaat is in januari klaar voor verspreiding.

Ook de voorbereidingen voor de campagne zijn inmiddels in volle gang. Het plan voor de campagne begint langzaam aan vorm te krijgen. Begin volgend jaar zullen we doorschakelen naar een hogere versnelling om te eindigen met een eindsprint in maart.

Ondertussen gaat ook het gewone politieke werk door. Ik ben niet alleen lijsttrekker maar ook fractievoorzitter. De meest opvallende onderwerpen van de afgelopen weken zijn de NJN en Blick geweest. Bij de NJN was het meest kenmerkende toch wel dat 2017 een jaar is geweest waarin veel is gedaan door de gemeente. zowel in de uitvoering van bouwprojecten waaronder het stadscentrum, de Fazantstraat en de Couwenhoek als bij de voorbereidingen voor nieuwe projecten zoals landelijk Capelle, Bongerd/Wingerd en Rivium. Op het gebied van duurzaamheid wordt de agenda voortvarend uitgevoerd, de vernieuwde bieb wordt binnenkort geopend en de plannen voor de huisvesting van het primair onderwijs kunnen op brede steun rekenen in de raad. Ondanks de realisatie van de vele bouwplannen heeft de gemeente Capelle nog steeds een gezonde financiële positie. Wel ligt er een uitdaging om de komende jaren te zorgen voor voldoende structurele begrotingsruimte hebben. Het dossier Blick is de afgelopen weken in het nieuws geweest. D66 heeft in deze kwestie voornamelijk de focus gelegd op het creëren van haalbare oplossingen om de situatie bij Blick te verbeteren. De samenwerking met de gemeente Krimpen is hierbij een noodzaak.

Al met al was 2017 een goed politiek jaar en kijken wij uit naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Pieter Holkamp

Lijsttrekker