Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 7 juni 2016

Zorgen over ophalen grofvuil

D66 heeft opheldering gevraagd over de opgelopen wachttijd voor het ophalen van grofvuil. De Capelse fractie wil van het college van B en W weten wat de reden hiervan is en naar welke oplossing gezocht wordt.

Een buitenruimte die schoon, heel en veilig is, is in het belang van iedereen. Door signalen van Capellenaren en communicatie van de gemeente werd bevestigd dat het inmiddels geen uitzondering is dat er anderhalve maand gewacht moet worden voordat het grofvuil opgehaald wordt. De gemeentelijke norm is dat dit in principe binnen een week gebeurt.

D66 raadslid Paul Geleijnse: “Niet iedereen is in staat zijn grofvuil zelf af te voeren en het risico bij zo’n lange wachttijd is dat het grofvuil toch op straat belandt. Dit kan tot verloedering leiden en zelfs tot onveilige situaties. Wij verwachten dan ook dat het college alles in het werk zal stellen om dit te voorkomen”

Voor de vragen klik hier